Beli alat ganti tulen?

SHAH ALAM: Penjualan alat ganti tiruan Perusahaan Otomobil Nasional Berhad (Proton) seperti penapis minyak, bendalir minyak transisi dan palam pencucuh dikesan semakin berleluasa di pasaran, sekali gus membahayakan keselamatan pengguna.”

Nak buat macam mana, alat ganti tulen mahal, tak masuk akal. benda sama jer… kita pun bukan banyak sangat pitis. petrol pun satu hal.

Buat kereta takde kualiti (proton), lain kali paling kurang pun buatlah macam kancil. Power window kancil tak penah ada masalah, tapi Proton tak habis2 ngan masalah tu. Gearbox lagi, brek lagi, semua problem. Pastu paksa2 kita beli alat tulen, pastu mahal, pastu takde kualiti. Servis pun kena buat kat pusat proton. Kononnya free, tapi barang2 mahal giler…

Tensen aku!

This entry was posted in Negaraku?. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s