Kisah Di R&R Sg. Buloh

Untuk perhatian kengkawan sume yer…msg from my sister’s fren…

Assalamu’alaikum…

Harap semua sihat & sejahtera. Just want to share my experience with you guys. On our way back to Taiping last Friday (29/7/05), my husband & I stopped at Sg. Buloh R&R (overhead bridge) for dinner. Before continuing our journey at 9.30 pm, I went to the ladies. Toilet kat R&R tu memang besar, the first 2 rows penuh dengan sinki, 3rd to 5th rows are the toilets.

Since tak ramai orang, Sue pergi lah toilet yang 3rd row tu. Masa nak gantung handbag kat belakang pintu, Sue terdongak & ternampak seorang lelaki sedang asyik menonton dari atas. Mula2 dia tak berganjak coz maybe dia ingat Sue tak nampak dia, tapi bila dia perasan yang aktiviti dia dah dikesan, terus dia menghilangkan diri. Sue terus tak jadi nak menunaikan hajat & keluar cari cleaner Propel kat situ.

Then cleaner tu panggil Supervisor dia pulak & diorang (dalam 3-4 orang) buatlah gerakan mencari lelaki tersebut. Kecoh lah sekejap…sampai berpeluh-peluh diorang berlari sana sini, tapi tak jumpa orang tu. Rupanya ada tangga kecil kat belakang bangunan tandas tu untuk kegunaan maintenance staff to access bahagian atas tandas tu. Sue agak kalau berdiri kat atas tu boleh nampak orang dalam toilet 3rd & 4th rows. Cuma toilet kat last row tu terselindung dari top view.

One of the cleaners tu kata kejadian macam tu memang pernah berlaku dah sebelum nie. Supervisor tu pulak kata memang banyak kejadian curi (dalam surau, toilet), pecah kereta dan sebagainya kat R&R tu. Dia pesan pada Sue kalau masuk toilet kat mana2 R&R pastikan penyangkut berada di belakang pintu. Kalau ada penyangkut kat dinding belakang or tepi tandas tu, jangan sangkut handbag or barang berharga kat situ. Ada kes pencuri tu dah standby kat bilik air sebelah & dia slowly ambil handbag kat belakang/ tepi kita masa kita tengah ‘buat bisnes’.

Jadi kawan2 especially ladies berhati2 lah… bila pergi toilet kat R&R tu tengok atas & sekeliling dan pastikan keadaan selamat. Semoga kisah ini menjadi iktibar untuk semua.

Take care!

Regards,
*SUE*

This entry was posted in Negaraku?. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s