Do Not Walk Alone

My experience.. When you walk Alone… Tolonglah baca…

Salam To All my friends..

Saya nak share one experience.. It happend to me yesterday.. While I was walking ALONE to komuter station petang semalam… One Indian guy tegur saya coz dia nak tau kat mana station komuter bank negara and he’s going to Sg Buloh…He looks nice guy.. tall.. nampak gentleman… So dengan “baiknya” saya jawab lah.. warganegara prihatin la kononnya… Usually kalau seseorg tu ikhlas nak tanya… lepas tanya dia akan pergi la kan… tapi this guy tak buat mcm tu… dia tak terus pergi.. malahan.. jalan saing ngan saya… pada awalnya saya tak rasa apa2 la…then dia mula tunjuk ramah.. tanya macam2 la.. mana kerja.. siapa nama…nak pergi mana.. etc..

Then bila dia mula tanya lebih2… saya stop answering his questions…saya just sengih je… dan buat2 tak dengar… SEBABNYA… saya terfikir.. kenapa dia nak tanya those question kalau tak de hal or hidden agenda… takkan nak cari kawan baru kot.. impossible.. and at the same time saya teringat e-mail tentang kerja2 hindu/kristian memurtadkan wanita muslim.. which terdetik kat hati.. mungkin dia tengah ‘menjalankan kerjanya’.. sempat jugalah saya baca ayat kursi sekali.. minta perlindungan Allah…

Then saya cuba menjauhkan diri dari dia… dengan berjalan perlahan sikit… let him jalan kan depan.. I thought dengan mcm tu.. dia akan faham dengan tindakan saya yang tak selesa dengan dia… TETAPI yang membuatkan saya terkejut… at one point dia stop.. tunggu saya to ask my contact number.. So since saya dah rasa semacam.. saya tak bagi la… kata name card dah habis… dia nak juga my h/p no.. tapi saya buat bodo je.. sengih je… He did try to hulurkan tangan nak salam.. tapi I buat bodo je..

Dia cuba ikut saya turun ke Platform Pelabuhan Klang…and I think he still hope to get my contact no… tapi saya kata “Platform Sungai Buluh sebelah sana…” Kalaulah dia tak de hidden agenda.. takkan lah bersungguh2 nak minta contact no kan?… So dengan berat hatinya dia ke bahagian Platform Sungai Buloh… then lepas tu saya cepat2 masuk ke platform dan wish tak nampak muka dia lagi…

So… to all friends… When a stranger ask you many questions yang tak sepatutnya.. janganlah jawab… buat2 tak dengar ke… buat2 dapat call ke… or.. buat2 call someone.. dan kalau boleh.. jangan la jalan sensorang… kalau have to.. buat2 la sombong.. so that people tak nak cakap ngan kita… for me kalau utk tujuan keselamatan.. tak salah buat2 sombong ni… dan jangan lupa baca ayat kursi bila nak keluar rumah.. so that kita terlindung dari syaitan yang menghasut manusia kepada kesesatan…

Please warn all your friends.. jangan anggap kita takkan terjebak… atau terkena.. It can happend to anybody.. ourselves.. sisters… cousins.. semua la.. so kena sentiasa berhati2… dan to all my male friends.. please jaga your adik.. kakak.. and even kawan2 perempuan dari anasir2 yang mcm ni…

Salam…

This entry was posted in Kisah Benar, Negaraku?, tazkirah. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s